HTML

Testépítés, lájkolom

Testépítés és sok minden más

Friss topikok

  • longlife: @roquentin: ON - azaz Optimum Nutrition. mindent üt, de itthon kicsit drága. (2010.01.07. 20:17) A magyar kereskedelem
  • longlife: Sok minden lesz, jönni kell minden nap, és akkor kiderül ;-) (2009.01.19. 16:48) Csirkemell és rizs
  • Nagyen: tetszik a cikk, ez a kép inkább olyan mint egy cukrászda :D (2009.01.16. 00:52) A jó terem

Linkblog

OFF bejegyzés ismét...

2012.10.28. 11:58 :: longlife

A következő kérdések csak bennem merülnek fel?

A Keleti pályaudvar lezárása mikor lesz befejezve?

A Ferenciek terét tényleg át kell alakítani és ráadásul így? Nem lenne akár 1000 Ft-nak jobb helye bárhol? Pl: hajléktalan ellátásra?

Magyarországon miért nincs olyan cég / vállalkozás aki már akár több száz éve ugyanazt csinálja? (mint pl. íreknél ugyanazon családnál a kocsma, vagy farm gazdálkodás?

Szólj hozzá!

Bárcsak minden lakás Tarlósé volna

2011.02.19. 16:55 :: longlife

Friss hír: Betörtek Tarlós lakásába

Betörtek a Tarlós István főpolgármester és húga közös tulajdonában lévő, egy éve üresen álló III. kerületi lakást - erősítette meg az MTI információját Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

Mint mondta, a főpolgármester édesanyja egy éve meghalt, és Tarlós István a húgával közösen örökölte az ő III. kerületi lakását. Ebbe a nem lakott ingatlanba törtek be pénteken - mondta a kommunikációs igazgató.

Az MTI megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte: a nyomozás során megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével három ember gyanúsítható megalapozottan, akik közül kettőt - egy 42 éves és egy 24 éves férfit - szombat hajnalban elfogtak a X. kerületben, harmadik társukat még keresik.

Ezek után felmerül a kérdés anélkül, hogy további információ birtokában lennék: vagy a betörők voltak ilyen amatőrök, (kétlem) vagy ha a MAYOR lakásáról van szó akkor mindjárt hatékonyabban tud működni a nyomozás és nem 5-6 órát kell várni csak arra, hogy helyszínelni kimenjenek a nyomozók? Statisztikai adatok folyamatosan azt mutatják, hogy növekszik a bűnözés. A betöréses lopás bűncselekmény elkövetésénél a felderítés arány nagyon alacsony. Ez persze a kivétel.

Persze, ha minden lakás Tarlósé lenne, akkor biztosan látványosan javulna a közbiztonság!

Tarlós for president.

 

Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség tarlós lopás

Matt Damon a.k.a. MADD Damon

2010.10.12. 13:43 :: longlife

Avagy hogy lesz Matt Damonból MADD Damon. Ez engem is "Mad"-é tesz. Figyeljünk oda.

alább a kép...

 

Szólj hozzá!

Fitness 24 órában

2010.03.23. 19:09 :: longlife

avagy Gilda max pro és kontra.

Első körben teljesen bejött, hogy 24órában le tudok menni edzeni. A terem ahova járok, 9-ig vagy 10ig, vagy 11-ig van nyitva. Ezek után ha késő estig dolgozik az ember, mindig jól belefért az időbe hogy addig edzem amíg akarok, ugyanis nem zárják rám a termet.. Azonban, ezek az új csili vili gépek nem mindenkinek jönnek be. Nekem pl. semmi bajom nincs velük, - tök mind1, hogy hol edzem, - viszont sokan ezt lehuzzák. Itt legalább nincs rongyosra edzve, szarrá izzadva minden. Visszatérve a nyitvatartásra, árban meg nem lévén akkora különbség, egy hónapig egyik ilyen terembe jártam. Csupán az volt a baj, hogy annyira elhúzodott a munka sokszor, hogy volt hogy 11, éjfél körül tudtam lemenni edzeni!! Ezek után 1 órás edzés, zuhany, húzás haza, kaja stb. simán 2-3 körül feküdtem le, aminek az lett a vége, hogy köv. nap hulla voltam, ugyanis mindig fel kell kelni 6-7-8 körül. Ennek ellenére, ha arra kéne válaszolnom, hogy most a 24 óra előny vagy hátrány, akkor mindenképpen előny lenne, csak egy valamit ne felejtsetek el! Mégpedig a megfelelő mennyiségű alvást! Anélkül, nincs fejlődés és növekedés!

Szólj hozzá!

Címkék: 24 hours

Aerob Edzés

2009.05.10. 01:04 :: longlife

Az emberi szervezet legfontosabb izma a szív. A szívnek az a szerepe, hogy eljuttassa az oxigénnel telített vért a sejtekhez, hogy eltávolítsa onnan a salaktermékeket. A szív a többi izomhoz hasonlóan alkalmazkodni igyekszik a megnövelt követelményekhez, így aki rendszeres edzéseket végez, annak a szíve is megerősödik. Az egészségtelen tényezőkre is reagál, így helytelen életmód mellett (elfogyasztott felesleges zsír, dohányzás) működőképessége károsodik. A testi erőnlét összes összetevője közül a szív-érrendszeri állóképesség van a legnagyobb hatással az egészségre, a betegséggel szembeni ellenállásra és a hosszú életkorra, ezért a szív-érrendszer edzése kiemelkedő fontosságú. Az aerob gyakorlatok oltalmat nyújtanak a szív működésének, segítik annak vérpumpáló képességét. Az aerob edzésekkel nyugalmi szívverésünk az aerob edzés minden 1-1 hete után egy-egy dobbanással csökkenhet. Aerob edzéssel a szervezet hatékonyan fog oxigént szállítani és felhasználni, ezért a pulzusszám csökken a nyugalmi állapotban.

Az aerob gyakorlatok végzésekor az energiát termelő anyagcsere-folyamatokban oxigén vesz részt. Az aerob energia anyagcseréje glikogént és zsírt is igénybe vesz. Az aerob edzést folytató személyek anyagcseréje olyan irányban változik, hogy könnyebben égetik a zsírt, egyúttal a májból történő glikogén kibocsátás üteme lassul. Az aerob gyakorlatok a zsírégetés leghatékonyabb eszközei. Az igazi zsírégetés a megfelelő diéta nélkül lehetetlen, de az aerob gyakorlatok nélkülözésével is jelentősen csökkenthetjük a zsírégetés ütemét, és a fentebb említett egészségügyi tényezők miatt is érdemes beiktatni az edzésprogramba. Az aerob gyakorlatok végzése nemcsak a zsírégetést segítik elő, hanem az alacsony testzsírtartalom megtartásához is hozzájárulnak azáltal, hogy az anyagcsere sebességét fokozzák.

Az aerob gyakorlatokat érdemes huzamosabb ideig végezni. Időbe telik, míg a zsírszövet aktivizálódik, és zsírsavakat szabadít fel, melyek izomsejtekbe kerülnek energiaként történő felhasználásra. Az első 20 perc alatt a szervezet először a glikogén-készleteit használja energiaként, vagyis a szénhidrátraktárakból fedezi a felhasznált energiát. Csak ez után kerülnek felhasználásra a szervezet zsírszövetei. Ezért kell minden aerob mozgást minimálisan 30 percig végezni, már ha a zsírégetés a célunk. Az aerob gyakorlatok tempója inkább a közepes iramot közelítse meg, bár ki lehet számolni az ideális zsírégető tartományba eső pulzusszám alsó és felső határát. A módszer a következő: 220-ból vonjuk ki az életkorunkat. A kapott számot szorozzuk be 0,6-tal és 0,85-tel, a két kapott szám az ideális pulzusszám-tartomány. Ennél alacsonyabb vagy magasabb pulzusszám már nem a zsírégetést segíti elő, bár előfordulhat, hogy valakinek nem ez a célja. A magasabb pulzusszám a tüdő-kapacitást és az állóképességet növeli, az alacsonyabb pulzusszám pedig bemelegítésnek kiváló.

A testépítők rendkívül hatékonyan használhatják az aerob gyakorlatokat a versenyek előtt a minimális zsírtartalom eléréséhez. Sok testépítő a versenyen kívüli időszakban is előszeretettel használja annak érdekében, hogy viszonylagos alacsony zsírtartalmat tudjon fenntartani a tömegnövelés alatt. Általában a tömegnövelésnél heti 3-4 alkalommal 30-30 perc időtartamban szokták alkalmazni. Ez a verseny közeledtével napi kétszer 45-60 percre emelkedik, bár a mennyiség az illető zsírmennyiségétől és zsírégető-képességétől függ.

Sokan azért nem használják ki az aerob gyakorlatok előnyeit, mert félnek az izomveszteségtől. Ez kétségtelenül előfordulhat, ha a testépítő nem fogyaszt elegendő proteint a tiszta izomtömeg megőrzésének érdekében. Figyelembe kell venni, hogy a versenyző testépítő csupán kiegészítésként használja az aerob gyakorlatokat, ezért a megfelelő táplálkozást és a nehéz, kimerítő súlyzós edzést kell előtérbe helyezni. Sokan figyelmen kívül hagyják ezt a tényt (és nemcsak a versenyző testépítők) és így az aerob gyakorlatok áldozataivá válhatnak anélkül, hogy előnyeit kihasználnák. Ennek elkerülésére néhány figyelmeztetés, hogy csak a hasznos oldalait ismerhessük meg a hasznos gyakorlatoknak:

  • Ha a zsírégetés a célunk, akkor soha ne az edzés előtt végezzük az aerob gyakorlatokat! A tökéletes zsírégetés az izomtömeg megtartásával érhető el, ehhez pedig a súlyzós edzés teljes intenzitással kell végigküzdeni. Ha először az aerob gyakorlatot csináljuk, sokkal kevesebb lesz az erőnk az igazi edzésre, vagyis nem fogjuk tudni fenntartani hasznos izomtömegünket, tehát kevesebb az esélyünk a tökéletesen megvalósuló zsírégetésre.
  • Ha mégis az edzés előtt végezzük az aerob mozgást, azt csak bemelegítésnek szánjuk mindössze 5-10 perc időtartamban.
  • Az ideális zsírégetéshez ideális pulzusszám javasolt. Ha nem akarunk számolgatni, akkor a közepes tempó javasolt. A legtöbb testépítő a gyors sétát választja aerob mozgásnak, és azt hiszem, ez mindenkinek megfelelhet.
  • Ha célunk a lassú zsírégetés és az izomtömeg-növelés, a heti 3-4 alkalom elegendő az aerob mozgások végzésére
  • Bármilyen aerob típusú gyakorlat megfelel a célnak. Lehet ez úszás, futás, gyors séta, kerékpározás a lényeg, hogy a kellő intenzitást elérjük, és azt szinten is tudjuk tartani a mozgás egész időtartalma alatt.
  • Ha nincs időnk a súlyzós edzés után aerob gyakorlatokra, végezzük őket más napszakban, mint a súlyzós edzést. Sokan a korán reggeli vagy lefekvés előtti időpontot választják az aerob mozgások végzésére.

Az aerob gyakorlatokkal mindenki kihozhatja magából a maximumot feltéve, ha a zsírégetést elősegítő tényezők között betartjuk a megfelelő fontossági sorrendet.

Ezt a cikket a testmester.net oldalról vettem át azért, mert szinte teljesen egyetértek vele és sokkal többet én sem mondhatnék . Az egyetlen kiegészítés, hogy az első 20 perces glikogén készlet akkor is aktivizálódik ha az aerob edzést a súlyzós edzés után végezzük, tehát nem kell annyi időt aerob edzéssel tölteni abban az esetben ha előtte súlyzós edzést végeztünk,(legtöbben nem tudnak kétszer lemenni edzeni egy nap). Miért? Nyílván mert a súlyzós edzés alatt a glikogén raktár már kiürűl. Én azt javaslom, hogy egy súlyzós edzés után egy 35 perces aerob edzés a tökéletes.

Szólj hozzá!

Címkék: edzés aerob

Időközben..

2009.03.11. 12:05 :: longlife

Többen kérdeztétek tőlem emailben, miért nem írok gyakrabban a blogba :) Sajnos vagy nem sajnos azért, mert nincs rá időm. Mivel majdnem minden nap edzem és egyéb elfoglaltságaim is vannak, ezért az utóbbi időben nem volt annyi időm a bloggal foglalkozni mint korábban. Ahogy kicsit több időm lesz, olvashattok több, tartalmasabb bejegyzést képekkel stb.

Addig is...

Irány a terem edzeni!

 

Szólj hozzá!

Edzés, kaja, kaja, alvás, kaja, kaja, kaja....

2009.02.10. 11:46 :: longlife

Sokan azt gondolják, hogy minnél többször mennek le edzeni, annál izomosabbak, erősebbek lesznek. Ki kell, hogy ábrándítsalak, de ez koránt sincs így. Amikor le mész edzeni, az izmaidat stressz éri és valójában roncsolódnak. A test egy csodálatos dolog, érzékelve ezt a "támadást" arra készteti az izmokat, hogy nőjjenek és a következő ilyen edzés alkalmával gond nélkül tudd emelgetni azokat a súlyokat amik most még nehézséget okoznak. Igen ám, de ha nem pihensz eleget, akkor nem tudnak az izmaid regenerálódni, sőt, az is előfordulhat, hogy nem nőni fogsz hanem összemész. Egyébként a kaja, étkezés szinte még fontosabb mint maga az edzés, hiszen mitől várod a növekedést? Attők a hamburgertől biztos nem amit edzés után benyomsz. Viszont ha tudatosan eszel, Rizs,csmell, zöldsét, megfelelő arányban, akkor nőni fogsz. Természetesen csak akkor, ha több kalóriát viszel be mint amit elégetszl. Ne tévesszen ez azonban meg arról, hogy milyen kaját ehetsz, mert nem mindegy, hogy milyen kalóriát miből viszel be. Ugye te sem gondolod, hogy egy kalóriában gazdag, chipstől nőni fogsz? Azért nem fogok itt most arról írni, hogy miből mennyi egyél, mert sok olyan étel van, ami nem elérhető Mo-n olyan mennyiségben és árért mint mondjuk külföldön Uk.-ben vagy USA-ban. Az alapszabályt azonban ne feledjétek, minőségi élelmiszert enni naponta 6-7 szer, biztosítva a megfelelő protein és szénhidrát bevitelét. A tápl. kieg. max 5-6 % ot tesz rá arra amit kajával viszel be. Nem kell elhinni mindent amit az újságokban olvasol.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kaja edzés regenerálódás

A magyar kereskedelem

2009.01.19. 16:45 :: longlife

Sokmindenről írhatnék ma, például, hogy miért kell a sztrájkjoggal úgy visszaélni mint amit a Ferihegyi dolgozók csinálnak. Persze az éremnek mindig két oldala van, viszont ha pont utazni szeretnél valahova, akkor már nem kóser ha sztrájkolnak. Egyébként is, a piacgazdasághoz hozzátartozik, hogy racionalizálják a kiadásokat. Na de erről most nincs kedvem írni. Inkább megemlítem azt az élményt, ami így minden iparágban jellemző erre az országra.

Amikor bementem autót venni egy márkakereskedőhöz, mivel kezdte amikor elmondtam, hogy melyik másik márka és az én általam vásárolt autó között gondolkoztam? ker: hát én nem szeretnék rosszat mondani a X márkájú autóra, de azt mindenki tudja, hogy 1 év után ez meg ez megy benne tönkre és amúgy is egy rakás szar az az autó.

Bemegyek egy táplálékkiegészítő boltba és kérdezem, scitec termék van? válasz: mi nem áruljuk azt a szart. Tele van baszva --- és akkor sorolja.. Jó, köszönöm, majd visszajövök..

Bemegyek egy másik boltba, ugyanez. Aztán bemegyek egy Scitec-es boltba és pl Biotech termékről érdeklődöm, hogy van-e. ker: hát a Biotech az kurva szar termék stb. Nem is használ, ne vegyél olyat stb. Nembaj, hogy már több mint 10 éve edzem de azért mondja mindegyik gyerek a maga okosságát aminek ha a forrását kétségbe vonod, akkor jön az egyszerű joker válasz: hát a legutóbbi kutatások és tesztek is ezt bizonyítják. Azt tudni kell rólam, hogy nem izompolóban nyomulok, tehát egy jó nagy pufi kabátban felöltözve, fogalma sincs senkinek, hogy mit is takar a ruha.

Nem védem én egyiket sem, hiszen nem támogatják a blogot (még :-p) de ide írhattam volna elég sok más terméket árusító boltot is.

Én értem azt, hogy piacgazdaságban élünk, de a kérdés, muszáj-e a versenytársat szapulni mindig? Ha ezt egy multi csinálja, akkor az máris tisztességtelen piaci magatartás... viszont kicsiben meg mindenhol ez megy és elfogadott.

Ha már a táplálékkiegészítőket megemlítettem egy további gondolat. Sokan megveszik a tápkieg.-et és várják, hogy nőjjenek, fogyjanak stb. A nevében is benne van, táplálék-KIEGÉSZÍTŐ. Kurvára nem fogsz semmit fejlődni ha csak ezt iszod és nem kajálsz rendesen. Ha meg kaja helyett is ezt iszod akkor megnézheted magad utána.

Ez egy olyan sport ahol nincs olyan, hogy ha ezt megeszed, akkor garantáltan ilyen leszel. Saját magadon kell kipróbálnod, hogy mire, hogy reagál a szervezeted. Van aki nagyon gyorsan égeti el a ch-t van akinek nagyon oda kell figyelni, mert könnyen jön rá a felesleg. Nem kell minden hülyeséget elhinni amit a reklámok mondanak. Próbálj ki több mindent és mindig figyeld meg az eredményt. Ennyi. Ezért nem lehet ebben a sportban rövid idő alatt mindent tudni, hiszen folyamatosan tanulsz. Én is folyamatosan tanulok. Te is. csak légy türelmes és végezd szabályosan a gyakorlatokat

A korábban ajánlott filmből egy kis ízelítő:

2 komment

Címkék: táplálékkiegészítő szrájk scitec

Csirkemell és rizs

2009.01.17. 06:53 :: longlife

He he, asszem a címből ki lehet találni h főleg mit eszünk de ennyi túl rövid lenne bejegyzésnek :) Egyébként kajáról akartam írni, de most inkább másról írok. Sokszor találkozok ezen kijelentésekkel: A testépítő unalmas, mindig csak edz, nem lehet vele sehova menni, egész nap fingik, alszik, eszik, meg edz. :-D Valahol van ebben valami, de szerintem ez így semmiképpen nem igaz ebben a formában. A testépítő azért unalmas mert nem megy minden héten bulizni? Hát ez jó... Menj le egy terembe amikor edz valaki, szerintem semmiképpen nem unalmas amit ott csinál. Ha valaki tudatosan csinál valamit, azért hogy elérje a célját-bármi is legyen az, az nem unalmas, inkább céltudatos. Nem hagyja magát befolyásolni olyan pillanatnyi érzéseknek amik eltérítenék a céljától.

Ha valaki jól bebasz és kifordulva magából "jófejnek tűnik" pár óráig, akkor attól még ugyanúgy lehet egy unalmas fasz hétköznap... 

Mindig csak edz. Ez semmiképpen nem igaz, hiszen aludni is kell meg enni :D na de azért mert vki akár naponta (heti 5x, v heti 3x-egyéntől függ) 1-2 órát edz, az nem jelenti azt, hogy mindig. Sok ember azért szólja le a testépítőket/sportolókat, mert saját magukban nincs kitartás,akaraterő arra, hogy tréningezzenek.

Kaja. Hát igen, mivel sokat kell enni, ezért az ember emészt, és ott gázok is felszabadulnak. Volt már nekem is olyan kapcsolatom aminek a végéhez ez is hozzájárult bár a legtöbben eddig tolerálták.

A testépítés egy életforma amiben ugyanúgy áldozatokat kell hozni. Nem lehet mindig partyzni és azt várni, hogy az ember mekkorát fog fejlődni. Ha el szeretnél érni valamit, akkor bizonyos dolgokról le kell mondanod. Esetleg azokról az emberekről is akik nem támogatnak a célod elérésében. Ezt csak te tudod, senki más.

Régen a várakat akár évtizedekig építették, és nézd meg, több száz év után is stabilan állnak, nem esnek össze! Egyes irodaházakat 3-4 hónap alatt felhúznak de 2-3 év után már fel kell őket újítani mert átfúj rajtuk a szél, összedőlnek stb. Miért írom ezt le? Mert ez a testépítésre is igaz. Jó munkához idő kell!

2 komment

A jó terem

2009.01.13. 04:05 :: longlife

Ahogy ígértem, mai rövid postban, a jó teremről osztok meg néhány gondolatot. Elég sok teremben jártam már mind MO-n mind külföldön úgyhogy eléggé széles skálán mozog az összkép tekintetében ért benyomás.

Első szempont az ár: ne legyen túl drága, 10e felett ki van zárva mert ez magával vonz egy csomó olyan tulajdonságot is, hogy a terem tele van baszva minden kardio géppel meg plazma tévével aminek semmi értelme. A terembe edzeni menj és ne tévézni bazmeg. Ne legyen túl olcsó sem mert ha túl olcsó, akkor minden hülyegyerek odajár akiket egy ideig elvisel az ember de ha minden alkalommal szerteszét hagyják a súlyokat meg hangosan röhögcsélnek akkor az agyadra mennek.

A terem felszereltsége: legyen legalább 3-4 fekvenyomó pad, 2-3 guggoló keret minimum, (persze ezek a számok függenek a zsúfoltságtól is- pl. ha olyan eldugott helyen van a terem vagy olyan kevesen járnak oda akkor akár egy fekpad is elég lehet...)

Zárható, biztonságos öltöző. Sokan cipelik be a terembe a cuccukot nem bízva senkiben. Én ezt megint egy olyan plusz hülyeségnek tartom, ami elvonhatja a figyelmed...

Jó levegőáramlása - szellőzése a teremnek. Mindig is utáltam pincékben edzeni ahol nincs levegő. (bár egyes helyeken profi szellőzést építettek be, én akkor sem szeretem a pincés edzőtermet)

Mivel kocsival járok, ezért fontos, hogy ingyen lehessen parkolni. (Nem akarok azért gyorsabban edzeni, vagy megszakítani egy sorozatot mert lejár a parkoló..)

Személy szerint jobban szeretek olyan terembe járni ahol sok a kigyúrt 'állat' mivel ez engem csak motivál. Egyesekben ez kisebbségi komplexust eredményez, szóval ez lehet akár negatív - egyéntől függ.

A jó zene is fontos számomra. Sajnos járok/jártam olyan teremben ahol az előbbiek közül minden megvolt kivéve a zenét baszták el. Sosem értettem miért kell este egy edzőterembe olyan rádióadót játszani, amin romantikus számok mennek..

(extrák: szauna, uszoda) ezeket inkább csak külföldön lehet fellelni termekben mert bár itthon is vannak ilyenek, úgy vettem észre, hogy nincsenek/nem voltak kihasználva így egy idő után meg lettek szüntetve..

Forrás: MEABeijing Gym

 Ez a terem pl. inkább hasonlít egy téli kerthez :)

Következő alkalommal a táplálkozásról lesz szó. Akinek van érdekes/hasznos véleménye, élménye, az nyugodtan küldje be emailen és kitesszük a blogba.

 

1 komment

Csak szterioddal lehet a csúcsra jutni?

2009.01.09. 04:20 :: longlife

Megnéztem egy filmet ami a szteroidokról szólt és akár tanulságosnak is mondható.. A címe: Bigger, Stronger, Faster. (Nagyobb, Erősebb, Gyorsabb) Mindenkinek csak ajánlani tudom, vicces, de egyben elgondolkoztató is. Végre egy dokumentumfilm ami kimondja, hogy szteroidok nélkül már rég megállt volna az élsport egy bizonyos szinten. Tudtad például, hogy eddig soha nem készült átfogó tanulmány a szteroidok hatásáról? (Mellékhatásokra gondolok) Miért is? Mert ugye tilos, és ezért nem is végezhettek ilyen tanulmányokat. Ha végeztek is, azokat nem hozták nyilvánosságra és senki nem is tud róla. Érdekes, nézzétek meg.

Egy kis izelítő:

Két kép a filmből:

A Kép a filmből van és 5 perces különbséggel csinálta a fotós.. A legtöbb dolog amit látsz csak illúzió..

A második képhez nem fűznék kommentet viszont annyit megjegyeznék, ha nem látom a filmet akkor azt gondoltam volna, hogy ez a kép nem valódi csak Photoshop.

 

 

 

 

 

 

 

A címre válaszolva azt mondanám, hogy megnézve a filmet, nem gondolom, hogy csak szteroiddal lehet a csúcsra juttni, viszont azt se felejtsük el, hogy mekkora nyomás alatt vannak az élsportolók hiszen ahhoz hogy ők kitünjenek, teljesítményt kell felmutatniuk. Az élsport sajnos már rég nem egészséges és ahogy egy vendég egy BBTV-s adásban mondta, gondolj arra is, hogy a sport után mihez kezdesz..

Pár gondoloat általában a testépítésről:

A testépítés az egy életforma és ha bele akarsz vágni először egy fontos dolgot kell tisztázni, MI A CÉLOD? Erősödni szeretnél, súlyt leadni, netán a következő MR. Olimpia lenni? (Az utóbbit elárulom, hogy szteroid nélkül aligha éred el..)

Nos, a szteroidokhoz nem értek és nem is szeretnék, bár megjegyezném, hogy nem ítélem el aki ezt használnja hiszen csak magának árt vele (ha árt) és másnak nem (közvetlenül legalábbis) de én nem kívánok ezzel élni és a blogot sem nagyon fogom terhelni ezen témával hiszen számomra az egészség a legfontosabb. Feltételezem, hogy aki ezt olvassa az vagy már edz, vagy csak gondolkozik rajta és előbb utóbb le fog menni egy terembe. Pár dolog amire én mindig odafigyelek és ha valaki tanácsot kér tőlem, akkor ezekre az ő figyelmét is felhívom: Megfelelő ruhában menj le edzeni, mert ha nem akkor többet árthatsz magadnak mint amennyit az egész használ. Igaz hogy most tél van, de még most is látok papucsban edzeni embereket... TILOS. Nem védi és stabil tartást sem biztosít a lábnak. Jobb termekbe be sem engednek papucsban..

Láttam én már farmerben embereket edzeni. :) Vegyél egy edzőruhát amit csak a teremben használsz. Cipőt is amit csak a teremben, és egy kesztyű sem árt, bár van aki arra esküszik, hogy kesztyű és szivacs nélkül edz, én nem szeretem ha a tenyerem hólyagos lesz.

Következő bejegyzésben (miután kellő felszereléssel rendelkezel, elmondom, hogy én mi alapján választok edzőtermet szigorúan csak tulajdonságok alapján és reklám nélkül)

 

Szólj hozzá!

Címkék: felszerelés testépítés papucs body stronger szteroid bigger faster

süti beállítások módosítása