HTML

Testépítés, lájkolom

Testépítés és sok minden más

Friss topikok

  • longlife: @roquentin: ON - azaz Optimum Nutrition. mindent üt, de itthon kicsit drága. (2010.01.07. 20:17) A magyar kereskedelem
  • longlife: Sok minden lesz, jönni kell minden nap, és akkor kiderül ;-) (2009.01.19. 16:48) Csirkemell és rizs
  • Nagyen: tetszik a cikk, ez a kép inkább olyan mint egy cukrászda :D (2009.01.16. 00:52) A jó terem

Linkblog

A jó terem

2009.01.13. 04:05 :: longlife

Ahogy ígértem, mai rövid postban, a jó teremről osztok meg néhány gondolatot. Elég sok teremben jártam már mind MO-n mind külföldön úgyhogy eléggé széles skálán mozog az összkép tekintetében ért benyomás.

Első szempont az ár: ne legyen túl drága, 10e felett ki van zárva mert ez magával vonz egy csomó olyan tulajdonságot is, hogy a terem tele van baszva minden kardio géppel meg plazma tévével aminek semmi értelme. A terembe edzeni menj és ne tévézni bazmeg. Ne legyen túl olcsó sem mert ha túl olcsó, akkor minden hülyegyerek odajár akiket egy ideig elvisel az ember de ha minden alkalommal szerteszét hagyják a súlyokat meg hangosan röhögcsélnek akkor az agyadra mennek.

A terem felszereltsége: legyen legalább 3-4 fekvenyomó pad, 2-3 guggoló keret minimum, (persze ezek a számok függenek a zsúfoltságtól is- pl. ha olyan eldugott helyen van a terem vagy olyan kevesen járnak oda akkor akár egy fekpad is elég lehet...)

Zárható, biztonságos öltöző. Sokan cipelik be a terembe a cuccukot nem bízva senkiben. Én ezt megint egy olyan plusz hülyeségnek tartom, ami elvonhatja a figyelmed...

Jó levegőáramlása - szellőzése a teremnek. Mindig is utáltam pincékben edzeni ahol nincs levegő. (bár egyes helyeken profi szellőzést építettek be, én akkor sem szeretem a pincés edzőtermet)

Mivel kocsival járok, ezért fontos, hogy ingyen lehessen parkolni. (Nem akarok azért gyorsabban edzeni, vagy megszakítani egy sorozatot mert lejár a parkoló..)

Személy szerint jobban szeretek olyan terembe járni ahol sok a kigyúrt 'állat' mivel ez engem csak motivál. Egyesekben ez kisebbségi komplexust eredményez, szóval ez lehet akár negatív - egyéntől függ.

A jó zene is fontos számomra. Sajnos járok/jártam olyan teremben ahol az előbbiek közül minden megvolt kivéve a zenét baszták el. Sosem értettem miért kell este egy edzőterembe olyan rádióadót játszani, amin romantikus számok mennek..

(extrák: szauna, uszoda) ezeket inkább csak külföldön lehet fellelni termekben mert bár itthon is vannak ilyenek, úgy vettem észre, hogy nincsenek/nem voltak kihasználva így egy idő után meg lettek szüntetve..

Forrás: MEABeijing Gym

 Ez a terem pl. inkább hasonlít egy téli kerthez :)

Következő alkalommal a táplálkozásról lesz szó. Akinek van érdekes/hasznos véleménye, élménye, az nyugodtan küldje be emailen és kitesszük a blogba.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://testepitescsakitt.blog.hu/api/trackback/id/tr69874131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyen 2009.01.16. 00:52:53

tetszik a cikk, ez a kép inkább olyan mint egy cukrászda :D
süti beállítások módosítása