HTML

Testépítés, lájkolom

Testépítés és sok minden más

Friss topikok

  • longlife: @roquentin: ON - azaz Optimum Nutrition. mindent üt, de itthon kicsit drága. (2010.01.07. 20:17) A magyar kereskedelem
  • longlife: Sok minden lesz, jönni kell minden nap, és akkor kiderül ;-) (2009.01.19. 16:48) Csirkemell és rizs
  • Nagyen: tetszik a cikk, ez a kép inkább olyan mint egy cukrászda :D (2009.01.16. 00:52) A jó terem

Linkblog

Edzés, kaja, kaja, alvás, kaja, kaja, kaja....

2009.02.10. 11:46 :: longlife

Sokan azt gondolják, hogy minnél többször mennek le edzeni, annál izomosabbak, erősebbek lesznek. Ki kell, hogy ábrándítsalak, de ez koránt sincs így. Amikor le mész edzeni, az izmaidat stressz éri és valójában roncsolódnak. A test egy csodálatos dolog, érzékelve ezt a "támadást" arra készteti az izmokat, hogy nőjjenek és a következő ilyen edzés alkalmával gond nélkül tudd emelgetni azokat a súlyokat amik most még nehézséget okoznak. Igen ám, de ha nem pihensz eleget, akkor nem tudnak az izmaid regenerálódni, sőt, az is előfordulhat, hogy nem nőni fogsz hanem összemész. Egyébként a kaja, étkezés szinte még fontosabb mint maga az edzés, hiszen mitől várod a növekedést? Attők a hamburgertől biztos nem amit edzés után benyomsz. Viszont ha tudatosan eszel, Rizs,csmell, zöldsét, megfelelő arányban, akkor nőni fogsz. Természetesen csak akkor, ha több kalóriát viszel be mint amit elégetszl. Ne tévesszen ez azonban meg arról, hogy milyen kaját ehetsz, mert nem mindegy, hogy milyen kalóriát miből viszel be. Ugye te sem gondolod, hogy egy kalóriában gazdag, chipstől nőni fogsz? Azért nem fogok itt most arról írni, hogy miből mennyi egyél, mert sok olyan étel van, ami nem elérhető Mo-n olyan mennyiségben és árért mint mondjuk külföldön Uk.-ben vagy USA-ban. Az alapszabályt azonban ne feledjétek, minőségi élelmiszert enni naponta 6-7 szer, biztosítva a megfelelő protein és szénhidrát bevitelét. A tápl. kieg. max 5-6 % ot tesz rá arra amit kajával viszel be. Nem kell elhinni mindent amit az újságokban olvasol.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kaja edzés regenerálódás

A bejegyzés trackback címe:

https://testepitescsakitt.blog.hu/api/trackback/id/tr88934374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása